Sinisen kahlaajan tapaus #13: Alkaa ja jatkua

Kun kesä alkaa, se tuntuu loputtomalta. Se tuntuu ajalta, jolloin ehtii toteuttaa kaikki mahdolliset suunnitelmat. Samalta tuntui myös Sinisen kahlaajan tapaus, kun sen prosessia kesäkuussa käynnistelin. Eri suunnista yhteen kieppuvia ideoita oli paljon. (Tarkoitukseni oli muun muassa ommella keskiaikaisia kaavoja käyttäen erityiset pitkävartiset sukat, kuin kahlaajalinnun jalat.)

Sitten, prosessin edetessä vastaan tuleekin muutamia juttuja, joihin on keskityttävä ja jätettävä muut. Aika paljon olen maalannut taitelluille ja rutatuille papereille. Kutsun näitä teoksia merimaisemiksi. Niiden muodot ovat saaneet innoitusta myös rantojen lasinsirulöydöistä ja glasiaarien sinestä. Olen myös piirtänyt ruokokynillä rantahiekalla.

Eihän tämä prosessi vielä ole päättymässä, ja se voi jatkua niin pitkään kuin haluan, tarvittaessa vielä sittenkin, kun Pikinen Poloku -ympäristötaidenäyttely sen ympäriltä elokuussa päättyy. Sen verran kuitenkin olen nyt lyönyt lukkoon – olkoon tämä välietappi – että suunnittelemani näyttely/installaatio prosessiin liittyvästä materiaalista on saanut ensimmäisen aikataulunsa.

Sinisen kahlaajan kesä esittäytyy elokuun puolivälissä neljän päivän ajan työhuoneellani Vanhan Villatehtaan 2. kerroksessa. Näyttely avautuu Oulun Taiteiden Yön päivänä to 15.8. ja jatkuu su 18.8. saakka. Tarkemmat aukioloajat ovat to–pe 15.–16.8. klo 16–20 ja la–su 17.–18.8. klo 12–16.
Lisätietoja löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/686151521812984/

Merivesi oli tänään matalalla, vetäytynyt monta metriä. Saatoin kerätä kuivaa rytiä paikoista, joihin ei yleensä pääse. Näistä varsista tulee pitkiä kyniä. Niin pitkiä, että niillä yltää piirtää seisaaltaan vaikka jalkojen juureen asti.

///

The Blue Wader Case #13

In the pictures:
a small seascape floating,
seascape paintings on the studio wall,
ink drawings by sticks and reed pens.

Summer of The Blue Wader,
exhibition / installation from the material I've made and found so far will take place in my studio in Vanha Villatehdas, Pikisaari, Oulu, for four days in mid-August . The exhibition is open Thu–Fri 15.8.–16.8. 4pm to 8pm and Sat–Sun 17.8.–18.8. 12am to 4pm.
More information: https://www.facebook.com/events/686151521812984/
Kommentit