Sinisen kahlaajan tapaus #16: Valo viimeiselle illalle

Saapui syys – tai ainakin syyskuun ensimmäinen päivä. Pikinen Poloku -ympäristötaidenäyttely päättyi virallisesti eilen elokuun lopussa ja teokset kerätään maastosta pääosin lähipäivien aikana.

Eilen minäkin suljin Sinisen kahlaajan tapaukseni. Tämä sulkeminen on kyllä vähän kuin veteen piirretty viiva, sillä moni kesän aikana syntynyt tai alkunsa saanut teos saa myös jatkoa ja muuntuu, ja prosessi elää edelleen. Mutta otsikot vaihtukoot!

Paikallani rannassa kävin eilen kahdesti. Ensin iltapäivällä siivosin. Kaivoin pusikosta siellä jemmassa olleen suojamuovin palasen ja sen nyt jo melkein näkymättömiin painuneen mehupurkin, jonka alkukesän rannansiivouspäivänäni päätin jättää sinne sen vilkkaan muurahaiselämän vuoksi (ks. Sinisen kahlaajan tapaus #6: Roskat ja tragedia). Nyt purkki oli autio ja tyhjä. Myös muutaman rantaan ajautuneen roskan poimin mukaani.

Illalla hämärän lähestyessä palasin, sytytin myrskylyhdyn ja vedin sen tussilautallani ruovikkoon. Kaupungin keskustassa juhlittiin venetsialaisia isomminkin menoin, luvassa oli muun muassa ilotulitusta.

Kelluva lyhty oli Sinisen kahlaajan pieni päättäjäisseremonia, valo viimeiselle illalle. Kiitos kesästä tälle suojaiselle paikalle rannassa. Tässä on ollut hyvä olla.

PS. Rantavedessä käväisivät myös oikeasti venetsialaiset lasihevoset. Ne ovat matkamuisto vuodelta 1972, kun pääsin tätini mukana Italiaan. Jollain turistikierroksella Venetsiassa seurasimme lasitehtaassa lasinpuhaltajien työtä. Silloiseen lukittuun(!) päiväkirjaanikin on kirjattu merkintä hevosista. Olen ostanut ne itse, siis tärkeät. Lasi oli mielestäni ihmeellistä jo silloin. Vanha päiväkirjani ei kyllä tunnelmoi, toteaa vain tapahtumat. Onneksi muistan enemmän kuin olen kirjoittanut ylös.

///

The Blue Wader Case #16: Light for the last night

A small closing ceremony for the now ending The Blue Wader Case process and Pikinen Poloku environmental art exhibition as well. 

A hurricane lamp floating on my so called ink float between the reeds in the place I used to work a lot during the summer. Thanks for the sheltered place on the beach – it has been a joy to be here.

Bye-bye summer, welcome autumn!Kommentit